Retete romanesti: Tocinei

Printeaza

Tocinei din: cartofi, oua, unt, marar, sare, piper, bicarbonat alimentar.

TocineiIngrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 ouă
  • 2 linguri de unt sau 1 pahar cu ulei
  • 3 linguri cu mărar tocat
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriţă cu bicarbonat alimentar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, treceţi pe răzătoarea mare şi strângeţi răzătura în sită. Spălaţi sub jet de apă rece, lăsaţi să se scurgă, apoi treceţi cartofii în castron.

Amestecaţi peste cartofi: 2 ouă crude, sare, mărar tocat, piper măcinat, 1 linguriţă cu bicarbonat alimentar.

Omogenizaţi amestecul.

Infierbântaţi grăsimea (de preferat să fie ulei) într-un tuci. Luaţi cu lingura din amestecul de cartofi şi prăjiţi tocineii pe ambele părţi până se rumenesc.

Scoateţi pe şerveţele şi lăsaţi să se răcorească 10 min.

Serviţi produsul cald, cu salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.