Momite de vitel

Printeaza

Momite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Momite de vitel

  • 1/2 kg momiţe de viţel
  • 2 linguri cu mălai cernut
  • 1 lămâie
  • 2 linguri cu untură proaspătă sau unt
  • 1 cană cu smântână
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu apă clocotindă. Acoperiţi vasul pentru 20 min, treceţi momiţeie în vas cu apă rece, apoi ştergeţi-le cu şerveţele de hârtie.

Intindeţi pe un fund de lemn mălai proaspăt cernut, săraţi şi piperaţi momiţeie, treceţi-le prin mălai şi rumeniţi-le în untură proaspătă sau unt. Le întoarceţi des ca să se pătrundă bine. Scoateţi pe un platou, acoperiţi cu capac. în grăsimea

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Textul rețetelor este incomplet, de ex momite de vițel prăjite……..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.