Momite de vitel
PrinteazaMomite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper.
- 1/2 kg momiţe de viţel
- 2 linguri cu mălai cernut
- 1 lămâie
- 2 linguri cu untură proaspătă sau unt
- 1 cană cu smântână
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu apă clocotindă. Acoperiţi vasul pentru 20 min, treceţi momiţeie în vas cu apă rece, apoi ştergeţi-le cu şerveţele de hârtie.
Intindeţi pe un fund de lemn mălai proaspăt cernut, săraţi şi piperaţi momiţeie, treceţi-le prin mălai şi rumeniţi-le în untură proaspătă sau unt. Le întoarceţi des ca să se pătrundă bine. Scoateţi pe un platou, acoperiţi cu capac. în grăsimea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/momite-de-vitel html
Textul rețetelor este incomplet, de ex momite de vițel prăjite……..