Bors de spanac cu costita

Printeaza

Bors de spanac cu costita din: spanac, ceapa, usturoi, bors, costita, oua, sare, ulei, leustean, smantana.

Ingrediente:Bors de spanac cu costita

  • 500 g spanac
  • 6 jire de ceapă verde
  • 6 fire de usturoi
  • 1 l borş
  • 100 g costiţă afumată
  • 3 ouă fierte tari
  • sare
  • ulei
  • leuştean
  • 1 ceaşcă mijlocie cu smântână

 

Mod de preparare:

Alegeţi spanacul, spălaţi-l frunză cu frunză, tăiaţi-l fâşii de 1 cm şi fierbeţi-l acoperit cu 1 l de apă caldă 15 minute. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul şi lăsaţi-le să fiarbă cu spanacul alte 15 minute, acriţi cu borş şi săraţi.

Clocotiţi 1 min, aromatizaţi cu leauştean. Treceţi gălbenuşurile prin sită şi puneţi-le în oala cu borş odată cu feliile subţiri de costiţă ţinute în cratiţă, fară grăsime, la foc mic.

Incheiaţi adăugând felii subţiri de albuş fiert tare. Serviţi borşul dres cu smântână, cu ardei iute şi pâine veche de o zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.