Retete de iarna: Ghiveci
PrinteazaGhiveci din: ceapa, morcovi, varza acra, fasole, cartofi, conopida, vanata, ulei, sare, cimbru.
- 2-3 cepe
- 3-4 morcovi
- 1/2 varză acră
- fasole verde din conservă
- 4-5 cartofi
- 10-12 buchete de conopidă
- 1 vânătă coaptă
- 1 pahar cu ulei
- sare
- bulion
- cimbru
Mod de preparare:
Spălaţi varza şi o tocaţi fâşii, o aşezaţi în cratiţă mare unde aţi pus un pahar cu uleei. Căliţi varza cu ceapa tăiată peştişori şi rondele de morcov.
Acoperiţi vasul, lăssaţi focul mic până când legumele se înmoaie. Adăugaţi cartofii curăţaţi, tăiaţi culbuleţe şi spălaţi în multe ape, lăsaţi să fiarbă înăbuşit cu bulion, sare şi cimbru. Când cartofii se pot consuma, puneţi şi fasole verde din conservă, vânătă coaptă ruţptă fâşii şi conopidă fiartă separat şi scursă în prealabil.
Lăsaţi să mai fiarbă îmipreună, amestecaţi în vas cu lingura de lemn, scădeţi la cuptor 1/2 oră.
Serviţi mâncarea caldă cu pâine proaspătă.
Pofta buna!