Retete de iarna: Ghiveci

Printeaza

Ghiveci din: ceapa, morcovi, varza acra, fasole, cartofi, conopida, vanata, ulei, sare, cimbru.

Ingrediente:Ghiveci

  • 2-3 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1/2 varză acră
  • fasole verde din conservă
  • 4-5 cartofi
  • 10-12 buchete de conopidă
  • 1 vânătă coaptă
  • 1 pahar cu ulei
  • sare
  • bulion
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Spălaţi varza şi o tocaţi fâşii, o aşezaţi în cratiţă mare unde aţi pus un pahar cu uleei. Căliţi varza cu ceapa tăiată peştişori şi rondele de morcov.

Acoperiţi vasul, lăssaţi focul mic până când legumele se înmoaie. Adăugaţi cartofii curăţaţi, tăiaţi culbuleţe şi spălaţi în multe ape, lăsaţi să fiarbă înăbuşit cu bulion, sare şi cimbru. Când cartofii se pot consuma, puneţi şi fasole verde din conservă, vânătă coaptă ruţptă fâşii şi conopidă fiartă separat şi scursă în prealabil.

Lăsaţi să mai fiarbă îmipreună, amestecaţi în vas cu lingura de lemn, scădeţi la cuptor 1/2 oră.

Serviţi mâncarea caldă cu pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.