Rulada cu ficatei si ciuperci

Printeaza

Rulada cu ficatei si ciuperci din: ceapa, ciuperci, oua, cascaval, patrunjel, marar, vin, unt sau ulei, sare, piper.

Ingrediente:Rulada cu ficatei si ciuperci

  • 2-3 cepe
  • 400 g de ciuperci
  • 4 ouă
  • 300 g de caşcaval
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar **
  • 1 cană de vin roşu
  • 2 linguri de unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 500 g de ficăţei de pasăre

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se taie mărunt ceapa, ciupercile, ficăţeii şi se călesc.

Se iau de pe foc şi se adaugă pătrunjelul şi mărarul tocate, condimentele şi 3 ouă. Se întinde foaia de aluat, se acoperă cu un strat de caşcaval tăiat felii subţiri, peste care se pune compoziţia. Se rulează strâns, se aşază într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) şi se fixează marginile cu sco­bitori.

Se procedează în acest mod cu fiecare foaie, până se termină compoziţia şi aluatul. Se coace la foc potrivit, timp de 40-50 de minute. Când este gata, se scoate tava, se unge cu oul bătut şi se pune vinul. Se mai introduce tava la cuptor încă 10 minute.

Se serveşte rece

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.