Rulada cu ficatei de pui

Printeaza

Rulada cu ficatei de pui din: faina, oua, unt, sare, ficatei de pui, costita, ciuperci, spanac, slaninuta, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, tarhon, piper.

Ingrediente:Rulada_cu_ficatei_de_pui

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 125 g unt
  • 1 praf de sare
  • apă

Pentru umplutură:

  • 500 g ficăţei de pui
  • 100 g costiţă afumată
  • 4 ciuperci
  • 3 linguri spanac congelat
  • câteva felii subţiri de slăninuţă
  • 1 felie franzelă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • tarhon uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Freci untul moale cu făina, adaugi gălbenuşul, sarea şi câte puţină apă, până obţii un aluat omogen, potrivit de tare. Laşi aluatul în frigider, învelit în folie, 1/2 oră.

Tai costiţa în cubuleţe. O rumeneşti într-o tigaie fără grăsime. Scoţi cubuleţele şi căleşti ceapa tocată.

Tai ficăţeii în cuburi, iar ciupercile curăţate şi spălate le tai mărunt. In tigaia în care ai călit ceapa, adaugi ficăţeii şi ciupercile.

Amesteci ingredientele călite, franzela înmuiată în apă şi bine stoarsă, ouăle bătute, usturoiul zdrobit, cimbru, tarhon, sare şi piper după gust.

Intinzi aluatul în foaie dreptunghiulară. O ungi cu spanacul călit şi scurs, pui umplutura, aşezi slăninuţă şi rulezi strâns.

Pui rulada într-o formă de chec unsă cu ulei, o ornezi cu fâşii de aluat, o înţepi cu furculiţa în câteva locuri şi o coci la foc mediu, 45 de minute.

Rulada cu ficatei de pui

Rulada_cu_ficatei_de_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.