Reteta zilei: Chiftea invelita in bacon

Printeaza

Chiftea invelita in bacon din: unt, ceapa, usturoi, telina vita vitel, porc, oua, pesmet, patrynjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos worcestershire, sos chili, bacon.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceasca ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 50g telina tocata
  • 450g carne de vita tocata
  • 225g carne tocata de vitel
  • 225g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 50g pesmet
  • 15g patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare si piper
  • 30ml sos Worcestershire
  • 60ml sos chili
  • 6 felii de bacon

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se topește untul intr-o tigaie mica la foc mic.

Se adauga ceapa, usturoiul si telina si gatiti, amestecand ocazional, timp de 8-10 minute.

Opriti focul si lasati să se răcească ușor.

Chiftea_invelita_in_bacon
Într-un bol mare combina ceapa, usturoiul si telina cu toate celelalte ingrediente, cu excepția baconuui.

Chiftea_invelita_in_bacon_02
Se amestecă împreună ușor.

Formati o chiftea mare ovala.

Se transferă cu grijă într-o tavă de copt.

Chiftea_invelita_in_bacon_03
Inveliti in bacon si dati la cuptor timp de 1 oră, ungand ocazional cu lichidul din tava.

Chiftea_invelita_in_bacon_04
Se scoate din cuptor și se scurge grăsimea. Se lasă să se odihneasca timp de 10 minute.

Taiati si serviti.

Chiftea_invelita_in_bacon_05

Chiftea invelita in bacon

Chiftea_invelita_in_bacon_05

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. A iesit buna ? Asa arata bine, dar …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.