Reteta zilei: Placinta cu afine

Printeaza

Placinta cu afine din: faina, zahar, lapte, unt, afine.

Ingrediente: 

  • 1 cana de faina
  • zahăr 1 cană
  • 1 cana de lapte
  • ½ ceasca de unt
  • 300gr afine

 

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Ungeti o tigaie mare cu unt.

Intr-un vas se topeste untul, apoi se toarnă în făină, zahăr și lapte și amestecati să se combine.

Placinta_cu_afine

Se toarnă în tigaie.

Placinta_cu_afine_02
Se presara afinele peste aluat.

Placinta_cu_afine_03
Dati la cuptor timp de 40-45 minute. Scoateti din cuptor și lasati să se răcească timp de 10 minute.

Placinta_cu_afine_04
Se serveste placinta calda sau rece.

Placinta_cu_afine_05

Placinta cu afine

Placinta_cu_afine_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, nuca de cocos, unt, oua, lapte de cocos, extract de vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 200g făină 150g zahăr 150g nucă de cocos (plus puțin extra pentru ornat) 150g unt topit 4 ouă 200ml lapte de cocos 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță praf de […]

retete

Prajitura cu nuci si scortisoara

Prajitura cu nuci si scortisoara din: smantana, ulei, apa, oua, esenta de migdale, pudra de proteina, gluten de grau, bicarbonat de grau, praf de copt, scortisoara, indulcitor, nuci.   Ingrediente: 120ml smantana 60ml ulei 60ml apa 3 oua 2 lingurite esenta de migdale 150gr pudra de proteina cu aroma de vanilie 30gr faina de ovaz […]

 

retete

Prăjitură cu mere și scorțișoară

Prăjitură cu mere și scorțișoară din: mere, scortisoara, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, sare. Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ușor de preparat și are un gust minunat. Combinația dulce a merelor, aromei de scorțișoară și consistenței pufoase a aluatului o face potrivită pentru a fi savurată în orice moment al zilei. […]

 

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.