Mancare de mazare cu rosii in bulion
PrinteazaMancare de mazare cu rosii in bulion din: mazare, ceapa, rosii, zahar, faina, patrunjel, ulei, sare.
- 500 g mazăre curăţată
- 2 cepe uscate
- o legătură ceapă verde
- 5-6 rosii în bulion
- 1/2 lingurită zahăr
- o lingură făină
- pătrunjel
- o lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
În ulei se pun la călit cepele tocate. Se presară cu sare.
Când s-au înmuiat, se adaugă ceapa verde, se lasă un minut si se pune şi mazărea curătată. Se toarnă apă cât să acopere mazărea, se adaugă zahărul şi se lasă la fiert 20 de minute.
Între timp, făina se desface cu putină apă si se adaugă peste mazăre împreună cu roşiile curăţate de pielite. Se mai lasă pe foc 10 minute având grijă să nu se lipească.
Se serveşte cu pătrunjel deasupra.
Mancare de mazare cu rosii in bulion
Pofta buna!