Briose cu legume si nuci
PrinteazaBriose cu legume si nuci din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte batut, cartofi, telina, nucsoara, miez de nuca, busuioc.
- unt pentru forme
- 250 g făină
- 2 1/ linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă de sare
- 100 g brânză rasă
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte bătut
- 150 g cartofi
- 150 g ţelina
- 75 ml lapte călduţ
- sare
- nucşoară
- miez de nucă şi busuioc
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi tava pentru briose.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare şi brânză. Bateţi oul şi adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decojiţi cartofii şi ţelina, tăiaţi-i cubuleţe şi opăriţi-i în apă cu sare. Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure din acestea, apoi asezonaţi cu sare si nucşoară.
Tăiaţi brioşele reci pe orizontală, umpleţi-le cu piure, apoi decoraţi-le cu restul de piure, nuci şi busuioc.
Briose cu legume si nuci
Pofta buna!