Reteta de Paste: Ciorba de miel
PrinteazaCiorba de miel din: carne de miel, morcov, patrunjel, ceapa verde, orez, oua, smantana, sare, bors, patrunjel sau leustean verde.
- 1,5 kg carne de miel (cap şi bucăţi de carne cu os)
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2-3 fire de ceapă verde
- 3 linguri orez
- 2 gălbenuşuri
- 2-3 linguri smântână
- sare
- 1 I borş
- pătrunjel sau leuştean verde
Mod de preparare:
Pui la fiert în 2,5 I apă capul şi bucăţile de carne de miel. lei spuma de câte ori este nevoie.
După ce a dat în 2-3 clocote, adaugi morcovul, rădăcina de pătrunjel şi partea albă de la ceapă, curăţate şi tăiate foarte mărunt. Pui sare după gust. Când carnea a fiert, adaugi borşul fiert separat, partea verde de la ceapă tocată, frunzele de pătrunjel tocate şi orezul. Laşi oala pe foc până când orezul a fiert.
Serveşti ciorba fierbinte, dreasă cu un gălbenuş frecat cu smântână.
Pofta buna!