Prajituri-ravas

Printeaza

Prajituri-ravas din: faina, migdale, sare, albus, zahar, unt, ulei de migdale.

Ingrediente:Prajituri_ravas

  • 150 g făină
  • 50 g migdale măcinate
  • 1 priză de sare
  • 3 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 picături de ulei de migdale
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se scriu urări pe bileţele mici de hârtie. Cuptorul se preîncalzeşte la 175 °C.

Din ingrediente se frământă un aluat. Se aşează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, la distanţe de 10 cm, cercuri tăiate din aluat şi se coc 15 minute.

Cât mai sunt încă calde, se aşează în mijlocul fiecărui cerc câte un bileţel şi se împăturesc. Pentru plierea clasică, se presează fiecare prăjitură-răvaş peste marginea unui pahar.

Se servesc pudrate cu zahăr.

Prajituri-ravas

Prajituri_ravas

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.