Tort cu glazura de avocado

Printeaza

Tort cu glazura de avocado din: ulei, faina, avocado, unt, zahar, oua, bicarbonat, lamai, lapte de cocos, cacao, sirop de artar, fistic.

 

Ingrediente:

  • ulei
  • 275 g făină integrală
  • 1 avocado
  • 175 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 3 oua
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi
  • 75 ml lapte de cocos
  • 35 g cacao
  • 2 linguri sirop de arţar
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 25 ml lapte de cocos
  • 20 g fistic

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu ulei şi tapetează cu făină o formă rotundă de blat de tort de 18 cm diametru.

Combină 175 g unt cu 150 g zahăr brun, până când amestecul devine cremos. Intr-un bol separat bate 3 ouă. Incorporează câte puţin din ou şi apoi câte puţin din 275 g făină integrală în care adaugi 1 1/2 linguriţă bicarbonat.

Adaugă coaja rasă de la 1 lămâie şi zeama de la 2 lămâi şi apoi adaugă 75 ml lapte de cocos. Toarnă compoziţia în forma si niveleaza suprafaţa. Dă la cuptor 25 de minute.

Pentru glazura, combină in blender pulpa de la 1 avocado cu 35 g cacao, 2 linguri sirop de arţar, 1 linguriţă esenţă de vanilie şi 25 ml lapte de cocos.

Toarnă glazura deasupra după ce blatur s-a răcit şi ornează cu 20 g fistic, tocat.

Tort cu glazura de avocado

Tort_cu_glazura_de_avocado

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.