Baclava cu nuci si migdale

Printeaza

Baclava cu nuci si migdale din: nuci, migdale, zahar, unt, foi de placinta, apa, miere, apa de flori de portocal.

 

Ingrediente:

  • 250 g amestec de nuci si migdale
  • 80 g zahar pudra
  • 200 g unt topit
  • 250 g foi de placinta

Pentru sirop:

  • 550 ml apa
  • 500 g zahar pudra
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri apa de flori de portocal

Mod de preparare:

La robot se mărunţesc mai mare migdalele şi nucile.

Pentru sirop, zahărul şi apa se pun pe foc şi se lasă la fiert până ce se obţine un sirop.

Se trage de pe foc si se adaugă mierea, apa de flori de portocal şi se lasă la răcit.

Se unge cu unt forma de copt, se aşază o foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, se aşază altă foaie care se unge cu unt topit.

Se procedează la fel cu încă alte trei foi. Trebuie să fie 5 foi ca bază.

Se repartizează amestecul de nuci şi migdale amestecate cu-zahărul pudră, se stropesc din loc în loc cu sirop şi se acoperă cu alte cinci foi unse cu unt între ele.

Ultima foaie de plăcintă care se aşază peste alte 5 se taie, apoi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute.

Imediat cum se scoate din cuptor, se toarnă siropul. Se acoperă şi se lasă de pe o zi pe alta.

 

Baclava cu nuci si migdale

Baclava_cu_nuci_si_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.