Pita umpluta cu dovleac

Printeaza

Pita umpluta cu dovleac din: faina, margarina, apa, sare, otet, dovleac, lapte, zahar, baton de vanilie, unt.

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 600 g făină
  • 350 g margarină
  • 1/2 pahar cu apă călduţă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă oţet

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg dovleac
  • 1 pahar lapte
  • zahăr după gust
  • 1 baton de vanilie
  • 50 g unt

 

Mod de preparare Pita umpluta cu dovleac:

Pregăteşti foile aşa: amesteci făina cu o bucăţică (cât o nucă) de margarină, oţetul şi sarea. Adaugi treptat apa călduţă, până când obţii un aluat potrivit de tare.

Laşi să se odihnească 30-40 de minute. Din aluat pregăteşti un sul sau două şi îl tai în circa 30 de bucăţi.

Din flecare bucată întinzi o foaie de mărimea unei farfurii şi le aşezi una peste alta, nu înainte de a le unge cu margarină topită, păstrezi foile în frigider, până pregăteşti umplutura.

Pregăteşti umplutura aşa: dai dovleacul prin răzătoarea mare, îl înăbuşi cu puţină apă, apoi îl fierbi în lapte până se înmoaie.

Adaugi zahăr după gust, vanilia şi untul. Laşi pe foc, până vei obţine un piure.

Aşezi jumătate dintre foi într-o formă unsă cu unt. Intinzi umplutura, iar deasupra put restul foilor. Coci pita la cuptor, 35-45 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.