Dulceata de ceapa
PrinteazaDulceata de ceapa
- 2 kg ceapă
- 700 g zahăr
- 40 ml vin alb sec
- 40 ml oţet
- 2 căţei de usturoi mari
- 5 cuişoare
- 300 ml apă
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin.
Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul, cuişoarele, usturoiul, apoi rondelele de ceapă şi se lasă la foc potrivit cam o oră, până scade bine zeama.
Din timp în timp se amestecă. Când este gata se pune în borcane şi se păstrează cel puţin 2 zile la frigider. Insă nu trebuie păstrat mai mult de 10 zile.
Se foloseste si ca garnitură la friptura rece sau de vânat
Dulceata de ceapa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- DULCEATA DE CEAPA
- dulceata de usturoi
- dulceata de usturoi reteta