Dulceata de ceapa

Printeaza

Dulceata de ceapa

Ingrediente pentru 2 borcane:Dulceata de ceapa

  • 2 kg ceapă
  • 700 g zahăr
  • 40 ml vin alb sec
  • 40 ml oţet
  • 2 căţei de usturoi mari
  • 5 cuişoare
  • 300 ml apă

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie în rondele fine. Se curăţă usturoiul şi se taie fin.

Se pun într-o cratiţă vinul alb, oţetul, zahărul, cuişoarele, ustu­roiul, apoi rondelele de ceapă şi se lasă la foc potrivit cam o oră, până scade bine zeama.

Din timp în timp se amestecă. Când este gata se pune în borcane şi se păstrează cel puţin 2 zile la frigider. Insă nu trebuie păstrat mai mult de 10 zile.

Dulceata de ceapa .jpg

 

Se foloseste si ca garnitură la friptura rece sau de vânat

 

Dulceata de ceapa

Dulceata de ceapa4.jpg Dulceata de ceapa1.jpg Dulceata de ceapa3.jpg Dulceata de ceapa .jpg Dulceata de ceapa2.jpg

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • DULCEATA DE CEAPA
  • dulceata de usturoi
  • dulceata de usturoi reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.