Placinta cu piure

Printeaza

Placinta cu piure din: cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de bulion, parmezan, vin rosu, unt, galbenusuri, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 600 g carne tocată
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 1 cutiuţă pastă de bulion
  • 100 g parmezan
  • 50 ml vin roşu
  • 50 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingi o tigaie şi căleşti carnea timp de 3 minute, până îşi schimbă culoarea.

După aceea o pui într-o sită, pentru a elimina surplusul de grăsime.

In aceeaşi tigaie căleşti ceapa galbenă tăiată mărunt, adaugi bulionul, amesteci 3 minute, după care adaugi carnea din nou şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

Stingi totul cu vin roşu, laşi 1-2 minute să fiarbă şi adaugi supa de carne, cât să se acopere carnea din tigaie.

Laşi să fiarbă 20 de minute.

Fierbi cartofii pentru piure. Adaugi untul şi ceapa verde tăiată fin, amesteci bine şi încorporezi şi gălbenuşurile.

Intr-un vas termorezistent, pui carnea care a fiert şi o întinzi în tot vasul, după care întinzi uniform piureul şi deasupra razi parmezanul.

Dai la cuptor în jur de 20 de minute, până ce piureul prinde o crustă.

Placinta cu piure

Placinta_cu_piure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.