Budinca bavareza cu zmeura
PrinteazaBudinca bavareza cu zmeura din: piure de zmeură, smatnana pentru frisca, zahar, oua, lichior de fructe, gelatina, fructe, menta.
Ingrediente:
- 200 g piure de zmeură
- 400 ml smântână pentru frişcă
- 75 g zahăr
- 2 ouă
- 4 linguri lichior de fructe
- 4 foi gelatină
Pentru decor:
- 200 g fructe
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Se încălzesc 4-5 linguri de smântână pentru friscă si se dizolvă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece. Apoi, gelatina se adaugă în piureul de zmeură.
Se bate restul de smântână cu zahărul şi apoi se bat albuşurile spumă. Se amestecă frişca cu piureul cu gelatină, gălbenuşurile, lichiorul si se adaugă spuma de albuş.
Se toarnă amestecul într-o formă si se lasă la frigider pentru 4 ore. Se decorează cu fructe proaspete si frunzuliţe de mentă.
Budinca bavareza cu zmeura
Pofta buna!