Pilaf de orz cu vinete
PrinteazaPilaf de orz cu vinete din: orz, apa clocotita, migdale, vinete, patrunjel verde, condiment vegetal.
- 1 3/4 cani cu orz boabe
- 5 cani apa clocotita
- 1/2 cana migdale felii
- 2 vinete taiate cuburi mici
- 2-3 linguri patrunjel verde
- 1 lingura condiment vegetal
Mod de preparare:
Alegi orzul, îl speli, apoi îl tratezi termic, fie într-o tigaie de teflon fără ulei, la foc mic, amestecând continuu, fie într-o tavă la cuptor, doar atât cât să cape-te o culoare uşor aurie. După aceea îl pui într-un bol unde adaugi următoarele ingrediente: apa, vinetele, ceapa, condimentele şi pătrunjel.
Amesteci compoziţia şi o pui într-o tavă de Jena pe care o acoperi şi o dai la cuptor, la foc mediu pentru 90-115 minute. Descoperi tava, presari uniform mig-dalele şi mai introduci tava în cuptor încă 15 minute.
Pilaf de orz cu vinete
Pofta buna!