Pilaf de orz cu vinete

Printeaza

Pilaf de orz cu vinete din: orz, apa clocotita, migdale, vinete, patrunjel verde, condiment vegetal.

Ingrediente:Pilaf_de_orz_cu_vinete

  • 1 3/4 cani cu orz boabe
  • 5 cani apa clocotita
  • 1/2 cana migdale felii
  • 2 vinete taiate cuburi mici
  • 2-3 linguri patrunjel verde
  • 1 lingura condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Alegi orzul, îl speli, apoi îl tratezi termic, fie într-o tigaie de teflon fără ulei, la foc mic, amestecând continuu, fie într-o tavă la cuptor, doar atât cât să cape-te o culoare uşor aurie. După aceea îl pui într-un bol unde adaugi următoarele ingrediente: apa, vinetele, ceapa, condimentele şi pătrunjel.

Amesteci compoziţia şi o pui într-o tavă de Jena pe care o acoperi şi o dai la cuptor, la foc mediu pentru 90-115 minute. Descoperi tava, presari uniform mig-dalele şi mai introduci tava în cuptor încă 15 minute.

Pilaf de orz cu vinete

Pilaf_de_orz_cu_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.