Orez cu ciuperci la cuptor

Printeaza

Orez cu ciuperci la cuptor: ciuperci, ceapa, ardei gras, orez, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel, apa.

Ingrediente:

  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras sau 1 linguriţă pastă de ardei
  • 1 cană orez
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 2,5-3 căni apă

 

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeiul le tai mărunt sau le razi, le căleşti în ulei în, adaugi apoi ciupercile curăţate şi tăiate şi le căleşti împreună.

Când toată compoziţia capătă o nuanţă sticloasă, adaugi boiaua, puţină apă, apoi şi celelalte condimente şi orezul.

Mai adaugi puţină apă şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit.

Laşi să fiarbă fără să amesteci, până când orezul absoarbe toată apa. Scoţi preparatul din cuptor, iar cât este fierbin­te, adaugi pătrunjelul tăiat sau condimente, dacă mai este nevoie.

Cu ajutorul unui polonic uns cu ulei, formezi globuri pe care le ornezi cu frunzuliţe verzi sau cu salată.

Le serveşti ca garnitură sau ca mâncare de sine stătătoare.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.