Somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor

Printeaza

Somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor din: unt, zahar brun, mustar dijon, miere, sos de soia, sparanghel, ulei de masline, parmezan, sare, piper, file de somon.

 

Ingrediente:Somon_in_crusta_de_mustar_si_miere_cu_sparanghel_la_cuptor

  • 1 lingura de unt nesarat
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de sos de soia
  • 500 g de sparanghel, curatat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana de parmezan proaspat ras
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 fileuri de somon

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200C. Puneti untul si zaharul intr-un castron, apoi introduceti bolul in cuptorul cu microunde pentru circa 30 de secunde, pana cand ingredientele se topesc. Toarna peste mustarul, mierea si sosul de soia.

Amestecati sparanghelul cu 1 lingura de ulei, parmezanul, sare si piper.

Puneti apoi sparanghelul intr-un vas termorezistent si baga-l la cuptor pana cand tulpinile se inmoaie putin, aproximativ 10-12 minute.

Intre timp, incalzeste la foc mare cantitatea ramasa de ulei intr-o tigaie grill ce poate fi introdusa la cuptor.

Condimenteaza fileurile de somon cu sare si piper si pune-le pe grill, cu partea fara piele in jos. Lasa-le pana cand se rumenesc, circa 3-4 minute.

Apoi intoarce-le, unge-le cu jumatate din cantitatea de mustar cu miere si intrroduceti tigaia-grill in cuptor.

Asteptati pana cand somonul se intareste si carnea se despjrinde usor, aproximativ 5 minute.

Scoate fileurile din cuptor si unge-le cu amestecul de miere si mustar ramas. Serveste soomonul cu sparanghel.

Somon in crusta de mustar si miere cu sparanghel la cuptor

Somon_in_crusta_de_mustar_si_miere_cu_sparanghel_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.