Retete pentru masa de Pasti: Bors de miel cu smantana
PrinteazaBors de miel cu smantana din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii.
- un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale
- legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare
- leustean o legatura
- tarhon o legatura
- galbenus de ou 3 bucati
- smantana 150 g
- bors (sa optional zeama de varza) 1,5 l
- suc de rosii 800 ml
Mod de preparare:
Bucăţile de miel se ţin timp de o oră – oră şi jumătate în oţet pentru a atenua mirosul specific. Capul, gâtul şi rasoalele se fierb o oră, după ce în prealabil a fost aleasă carnea de la cap şi rasoale.
Se adaugă după acest interval şi ficatul, splina, rinichii, maţele şi burta împreună cu legumele tăiate mărunt. Se mai fierb împreună 35-45 de minute la foc încet.
Se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai fierbe aproximativ 10-15 minute. Se ic de pe foc.
Se amestecă gălbenuşurile de ouă cu smântână şi cu tarhon şi leuştean, tocate mărunt, într-un bol cu supă foarte puţin caldă şi tot acest amestec se toarnă la final în oală.
Bors de miel cu smantana
Pofta buna!