Tort de morcovi
PrinteazaTort de morcovi
- 5 galbenusuri
- 250 g zahar
- 250 gr morcovi dati prin razatoare
- 250 gr migdale macinate
- 1 lamaie
- 80 g faina
- 1 lingura praf de copt
- 5 albusuri
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare:
Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin razatoare).
Dupa aceea se presara si faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea.
De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.
Tortul se da la cuptor circa 50 min.
Se poate servi si cu: glazura de lamaie, din 250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de lamaie sau glazura de cirese, din 250 g zahar vanilat, 1lingura apa, 1-2 linguri cirese.
Pofta buna!