Tort dulce de morcovi 

Printeaza

Tort dulce de morcovi din: oua, faina, zahar, morcovi, praf de copt, ulei, scortisoara, nucsoara, nuci, crema de branza.

Ingrediente:Tort dulce de morcovi

  • 3 oua
  • 175 g făină
  • 200 g morcovi
  • 340 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • o linguriţă scortisoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150 g nuci

Pentru umplutură:

  • 400 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră

Pentru ornat:

  • 100 g nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Se amestecă praful de copt, făina, sarea şi aromele. Se mărunţesc nucile nu foarte mărunt. Se bat ouăle cu zahărul pentru a obţine un amestec spumos, în care se adaugă 2 linguri apă caldă. Apoi se pune uleiul.

Se adaugă în mai multe reprize făina, nucile şi morcovii raşi. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă cu unt. Se coace 55 de minute şi se lasă apoi la răcit.

Pentru umplutură şi decor, se freacă crema de brânză cu zahărul, se taie blatul în două şi se recompune cu crema de brânză la interior şi exterior.

Se ornează cu nuci măcinate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.