Supa de ciuperci cu rosii
PrinteazaSupa de ciuperci cu rosii
- 250 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel
- 2 linguri ulei
- 2 linguri orez
- 1 lingură verdeaţă tocată
- sare
- puţin zahăr
- 1 borcan de roşii în bulion sau 1/2 l bulion
Mod de preparare:
Morcovul, pătrunjelul şi ceapa le razi şi le pui la fiert într-un litru de apă până se înmoaie. Pasezi apoi roşiile din bulion şi le laşi deoparte.
După ce s-au înmuiat zarzavaturile, strecori supa şi o amesteci cu roşiile pasate şi ciupercile curăţate şi tăiate felii.
O pui din nou la fiert, pentru 10 minute, după care adaugi uleiul, sarea, orezul şi zahărul. Mai laşi pe foc mic 15 minute.
Poftă bună!