Pulpe de pui cu couscous si caise
PrinteazaPulpe de pui cu couscous si caise
- 8 pulpe de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 cepe potrivite
- o linguriţă ghimbir măcinat
- o linguriţă boia
- 1/2 linguriţă praf de curry
- 5-6 fire de şofran
- 500 ml supă de pui
- 200 g caise deshidratate
Preparare:
Intr-un vas larg, se încălzeşte uleiul de măsline şi se rumenesc pulpele; se adaugă ceapa, tăiată fideluţă, ghimbir, boia, praf de curry şi şofran. Se lasă preparatul pe foc circa 5 minute, amestecând din când în când.
Se toarnă supa de pui (sau concentrat de pui) şi caisele deshidratate. Se acoperă vasul cu un capac şi se continuă fierberea, înăbuşit, la foc mic, circa 20 de minute.
Se potriveşte de sare, piper şi se garniseşte cu frunze de mentă. Preparatul se serveşte cu couscous fierbinte şi unt.
Pofta buna!
Cuscusul este o alternative buna la cartofi sau orez. Chiar il recomand. Si se combina perfect cu carnea de pui.