Gaina in aluat cu garnitura de legume

Printeaza

Gaina in aluat cu garnitura de legume

Ingrediente:Gaina in aluat cu garnitura de legume

  • 1,400 kg (pui) găină
  • 200 g piept afumat
  • 300 g manătărci
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • sos englezesc Worcester
  • 1/4 lingură bulion
  • 1 legătură pătrunjel
  • 150 g foitaj sau aluat fraged
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de oscioare, se sotează cu ceapă tocată, pieptul şi minătărcile tăiate julien, 1/4 lingură făină, apoi se fierbe 20 minute cu 1/4 1 supă, sare, piper, şi se dă la rece.

Se întinde pe scandură foitajul. Soteul se amestecă cu 1/4 lingură bulion şi verdeaţă tocată, se in-
veleşte cu foitaj şi se pune într-un vas de sufleu uns.

Se unge deasupra cu ou, si decorează tot cu foitaj, se mai unge o dată cu ou şi se dă la cuptor circa 30 minute. Separat se servesc cartofi fierţi daţi in unt sau o legumă de sezon.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E buna gaina in aluat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.