Tort cu crema, mac si capsuni

Printeaza

Tort cu crema, mac si capsuni din: mac, unt fara sare, faina, praf de copt, oua, extract de vanilie, coaja de portocala, zeama de portocala, lichior de portocale, iaurt, smantana, capsuni.

Ingrediente:Tort_cu_crema_mac_si_capsuni

  • 4 linguri de mac
  • 200 g de unt fara sare, topit, plus pentru uns tava
  • 225 g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 225 g de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie

pentru sirop si crema:

  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lichior de portocale (optional)
  • 170 g iaurt grecesc
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 350 g capsuni, feliate, plus pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Prăjeşte uscat macul într-o tigaie, la foc mic, timp de 2 minute sau până când începe să-şi elibereze aroma. Lasă-I să se răcească. încinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt şi tapetează 2 tăvi cu diametrul de 20 cm.

Amestecă făina cu praful de copt, apoi pune-le deoparte. Intr-un bol mare de mixer, pune ouăle şi zahărul. Folosind mixerul electric, bate cele două ingrediente până obţii o compoziţie groasă şi deschisă la culoare. Adaugă untul uşor răcit după topire şi extractul de vanilie şi reporneşte mixerul câteva secunde.

Cerne făina amestecată cu praf de copt, adaugă-i 3 linguri de mac, iar apoi, cu ajutorul unei linguri mari de metal, încorporeaz-o treptat în compoziţie. Răstoarnă aluatul în tăvi şi dă-l la cuptor 25 de minute sau până devine auriu şi ferm la atingere. Lasă cele două blaturi să se răcească în tăvi 10 minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru prăjituri.

Pentru a prepara siropul, încălzeşte zeama de portocală şi 50g din cantitatea de zahăr în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde. Adaugă lichiorul, în cazul în care foloseşti. Cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată, taie fiecare blat în jumătate, pe orizontală, astfel încât să obţii 4 discuri. Cu ajutorul unei pensule, unge din abundenţă cu sirop cald suprafaţa tăiată şi marginile fiecăruia.

Pentru a prepara umplutura, bate iaurtul,  smântână pentru frişcă, restul de zahăr şi coaja rasă de portocală, până obţii o compoziţie groasă şi uşor de întins. Aşază în straturi blaturile, crema şi căpşunile. Ultimul strat trebuie să fie unul de cremă.

Presară deasupra restul de mac, apoi pune tortul deoparte la rece 30 de minute, înainte de a-l tăia în felii

Tort cu crema, mac si capsuni

Tort_cu_crema_mac_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.