Vitel dulce-acrisor

Printeaza

O reteta delicioasa de vitel dulce-acrisor, unt, ceapa, morcovi, prune uscate, ulei, stafide, bere neagra, miere, sare, piper.

Ingrediente:Vitel dulce-acrisor

  • 1 kg pulpă de viţel
  • 50g unt
  • 4 cepe
  • 500g morcovi
  • 200g prune uscate
  • 1 lingură ulei
  • 100g stafide
  • 250 ml bere neagră
  • 3 linguri miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prăjiţi carnea tăiată în cubuleţe într-o tigaie cu unt şi puţin ulei. Adăugaţi sare şi piper şi, după 15 minute, puneţi în vas ceapa tocată mărunt, morcovii curăţaţi şi feliaţi, prunele uscate, stafidele, berea, sare şi piper.

Tineţi vasul la foc potrivit, amestecând din când în când. Puteţi adăuga câte puţină apă sau bere dacă sosul scade foarte mult. Când carnea este bine făcută, adăugaţi mierea, sare şi piper dacă mai trebuie. Preparatul se serveşte fierbinte, lângă cartofi natur sau piure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.