Vinete in straturi

Printeaza

O reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 200 g orez cu bob lung
  • 3 linguri cu ulei
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune orezul la fiert în două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Adaugă sare şi piper şi ia de pe foc. Intre timp, pregăteşte vânata: spal-o bine, îndepărtează cotorul şi taie-o în rondele (fără să le cureţi).

Incinge uleiul într-o cratiţă şi pune rondelele de vânătă să se rumenească. Ţine-le trei minute pe fiecare parte, până ce capătă o nuanţă aurie. Scoate-le pe un şervet absorbant, într-o farfurie adâncă.

Pe un platou, aşază o felie de vânătă, o lingură cu orez, încă o vânătă, un pic de orez, până ce obţii câteva straturi. Decorează cu busuioc proaspăt.

Vinete in straturi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.