Turnedos la gratar

Printeaza

Turnedos la gratar

Ingrediente:Turnedos la gratar

  • 1 muşchi de 1—1,500 kg
  • 1 lingură unt sau ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pregătim feliile de muşchi ca pentru turnedos sote, avand grijă să aibă for­ma rotundă. Presărăm cu piper, ungem cu unt sau cu ulei ; fiecare felie o îm­pănăm cruciş cu patru şuviţe de slănină.

Inainte de masă, punem turnedosul la grătar. Ungem mereu cu untură. Intoar­cem bucăţile o singură dată. Sînt gata în 5-6 minute. Cînd sunt aproape fripte, presărăm sare şi le scoatem pe o farfu­rie fierbinte.

Turnedosul la grătar se serveşte punand pe fiecare felie cate o bucăţică de unt, cat o alună şi pătrunjel tocat. Ser­vim foarte repede. Untul şi pătrunjelul se pun la masă, altfel untul, topindu-se, îşi pierde aspectul. Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.