Tort cu morcovi

Printeaza

Tort cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca.

Ingrediente:Tort_cu_morcovi

  • 5 morcovi potriviti
  • 1 portocala
  • 125 ml ulei de porumb
  • 375 g zahar tos
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 15 g praf de copt
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri cu lichior de portocale
  • 3 linguri cu nuca zdrobita

 

Mod de preparare:

Pune morcovii la fiert în apă cât să-i acopere în care ai adăugat sucul de la portocală.

Acoperă şi lasă la foc mic. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească. Pasează morcovii cu uleiul, zahărul şi gălbenuşurile.

Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi încorporează-le treptat îm piureul de morcovi, alternând cu făina cernută împreună cu praful de copt.

Toarnă compoziţia într-o formă unsă cu ulei (sau unt) şi coace 40-45 de minute, până ce devine aurie.

Las-o să se răcească în formă. Bate frişca şi adaugă lichiorul. Taie blatul în juimătate şi întinde trei sferturi din frişcă.

Restul amestecă-l cu nucă şi îmbracă tortul. Dă-l la rece o oră.

Tort cu morcovi

Tort_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort cu morcovi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.