Tort de ciocolata cu crema de ness

Printeaza

Tort de ciocolata cu crema de ness din: oua, zahar, faina, cacao, sare, frisca, zahar, portocale, unt, ness, cacao, alune, ciocolata.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_crema_de_ness

Pentru blat:

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 ml friscă lichidă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 4 portocale

Pentru cremă:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 ml friscă lichidă rece
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri esenţă de rom
  • 2 linguri cacao
  • 100 g alune măruntite

Pentru ornat:

  • ciocolată neagră
  • 1 linguriţă cacao

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, pui praful de sare, zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, cacaua şi baţi. Presari făina şi o încorporezi, de jos în sus.

Tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi dai la cuptor 20-30 de minute. Scoţi blatul, îl laşi să se răcească şi îl tai în trei felii. Baţi frişca împreună cu esenţa de vanilie şi zahărul.

Cureţi portocalele de coajă. Pe trei dintre ele le feliezi şi le tai bucăţele, pe a patra o storci, şi cu zeama însiropezi feliile de blat. Combini frişca şi portocalele, apoi laşi la frigider o jumătate de oră.

Insiropezi prima felie, o ungi cu jumătate din cantitatea de frişcă, o aşezi pe a doua, însiropezi, întinzi restul de frişcă şi aşezi ultima felie.

Pentru cremă, mixezi untul până devine cremos, adaugi zahărul, cacaua, alunele, apoi nesul şi romul. Baţi frişca, apoi o încorporezi în cremă. îmbraci tortul cu crema de nes. Ornezi după preferinţă.

Tort de ciocolata cu crema de ness

Tort_de_ciocolata_cu_crema_de_ness

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.