Tort cu blat din pâine graham

Printeaza

O reteta de tort cu blat din paine graham din: paine graham, coaja rasa de lamaie, unt, sare, branza dulce, zahar vanilat, miere de albine, ou si fructe.

Ingrediente:Tort cu blat din pâine graham

  • 1 pâine graham
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 pachet unt
  • sare

pentru umplutură:

  • 1 kg brânză dulce
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură miere de albine
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 ou
  • fructe (caise, prune, piersici, mure, zmeură, cireşe sau vişine)

 

Mod de preparare:

Cureţi pâinea de coajă şi o mărunţeşti cu mâna într-un castron. Peste pâine adaugi coaja rasă de lă­mâie, puţină sare şi untul topit.

Le amesteci pe toate bine, iar cu această compoziţie tapetezi o formă de tort şi pe pereţii ei, apoi torni deasupra compoziţia din brânza dulce pasată bine şi amestecată cu ce­lelalte ingrediente.

Deasupra aşezi fructele prefe­rate, fără sâmburi şi tăiate bucăţele. Dai forma la cuptor până prinde brânza o crustă rumenă, laşi tortul să se răcească în formă, apoi îl aşezi pe .un platou.

Dacă doreşti, poţi să presari pe deasupra zahăr pudră vanilat.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.