Tort Barbie

Printeaza

Tort Barbie din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, frisca, ananas.

Ingrediente:Tort Barbie

Pentru blat:

  • 20 ouă
  • 20 linguri apă
  • 40 linguri zahăr
  • 40 linguri făină
  • 2 plicuri praf de copt

Pentru umplutură:

  • 2 l frişcă lichidă
  • 2 cutii de ananas

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile, pui alternativ 1 lingură apă, 2 lin­guri de zahăr şi tot aşa până termini apa şi zahărul.

Adaugi toate gălbenuşurile amestecând de jos în sus, apoi pui câte o lingură de făină, amestecând în acelaşi mod. Adaugi şi praful de copt, încorporezi.

Ungi o tavă rotundă cu un pic de ulei, o tapetezi cu hârtie pergament; torni compoziţia şi dai la cuptor pentru circa 40-45 de minute.

Scoţi apoi blatul şi îl laşi la răcit.

Pregăteşti umplutura aşa:

Tai blatul în 3 părţi, îl însiropezi cu zeama ae com­pot, îl umpli cu frişcă şi cu bucăţile de ananas. Dea­supra, pe mijlocul blatului asezi o papusa Barbie bine curăţată.

Ornezi apoi cu frişca astfel: conturezi talia, apoi îi formezi rochiţa cu frişca roz (colorată cu suc de sfeclă roşie sau colorant alimentar).

 

Tort Barbie

Tort Barbie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.