Tocanita de cod

Printeaza

 Tocanita de cod

Ingrediente:Tocanita de cod

  • 1 kg cod
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei
  • 5 roşii
  • 1 pahar vin alb
  • 1 legătură pătrunje verde
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună. Decojeşti şi roşiile, le tai mărunt, toci şi ardeii si le adaugi peste legumele călite.

Torni vinul, potriveşti gustul de are şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute. După ce au fiert toate, dai cratiţa deoparte şi presari pătrunjelul tocat. Cureţi apoi codul de pieliţe şi oase, îl tai bucăţele şi tai felii cartofii şi le ungi cu ulei.

Intr-o tavă unsă cu ulei pui bucăţelele de cod, torni sosul de legume, pui feliile de cartofi si adaugi cateva linguriţe de margarină. Dai apoi tocaniţa la cuptor pentru 40 de minute.

Tocăniţă de cod

Tocanita de cod

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place codul, e mai slab, dar e bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.