Tocana siciliana

Printeaza

 

O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline.Tocana siciliana

Ingrediente:

  • 800 g carne (porc şi viţel)
  • 3 linguri ulei
  • 25 g unt
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 1 coajă de lămâie
  • 500 g roşii
  • 2 pahare vin alb
  • 100 g măsline

 

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi, cam de 5/5 cm şi le rumeneşti în unt amestecat cu untdelemn. Pui sare şi piper, adaugi ceapa tocată, usturo­iul sfărâmat, ardeii tăiaţi felii, pătrunjelul, foile de dafin şi două bucăţi de coajă de lămâ­ie. Stingi cu două păhărele de vin şi laşi să fiarbă 15 minu­te.

Adaugi roşiile curăţate de sâmburi şi de pieliţă şi tăia­te felii, 100 g măsline negre fără sâmburi şi 1/2 I apă sau supă. Continui fierberea încă 45 minute până ce carnea este bine frăgezită, apoi torni într-o farfurie mare, peste 200 g orez fiert în multă apă şi strecurat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.