Tocana de pui cu cartofi si mazare

Printeaza

Tocana de pui cu cartofi si mazare din: pulpe de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, faina, supa de pui, morcovi, cartofi, mazare, mustar cu seminte, patrunjel, marar, chives.

Ingrediente:Tocana_de_pui_cu_cartofi_si_mazare

  • 8 pulpe de pui cu os, fara piele
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 5 cepe verzi, feliate, partea alba si cea verde separate
  • 2 linguri de faina
  • 2 cuburi supa de pui
  • 2 morcovi mari, taiati in bastonase
  • 400 g de cartofi, taiati in bucati
  • 200 g mazare congelata
  • 1 lingura de mustar cu seminte
  • 1 legatura mica de ierburi (patrunjel, marar, chives)

 

Mod de preparare:

Pune o cratiţă mare şu apă la fiert. Prăjeşte pulpele de pui în ulei într-un vas ceramic sau o tigaie mare; acoperă-le cu un capac pentru a se rumeni mai repede.

Adaugă partea albă a firelor de ceapă verde şi făina, fărâmiţează cuburile de supă şi amestecă totul 1-2 minute.

Adaugă treptat 750ml de apă fierbinte, din cratiţă. Pune în vas şi morcovii şi cartofii, adu totul la punctul de fierbere, apoi acoperă tocana cu un capac şi las-o să fiarbă 20 de minute.

Indepărtează capacul şi fierbe mâncarea alte 15 minute, apoi adaugă mazărea şi lasă totul să mai fiarbă 5 minute.

Adauga muştarul, partea verde a firelor de ceapă, ierburile, sare şi piper.

Tocana de pui cu cartofi si mazare

Tocana_de_pui_cu_cartofi_si_mazare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Retete mea pentru tocana de pui:

    Ingrediente
    30ml de ulei
    6-8 portii de pui, preferabil pulpe superioare si aripioare
    1 ceapa, taiata
    5g de chimion
    5g de coriandru
    1 morcov, taiat in bucati
    2 cartofi dulci, cu coaja, taiati in bucati
    410g de rosii la conserva, tocate
    500ml de supa de pui
    6 dovlecei, rasi
    410g de mazare, scursa
    sare si piper

    Mod de preparare
    1. Incalzeste uleiul intr-o oala mare si prajeste puiul pana devine maroniu. Adauga ceapa, chimionul si coriandrul si prajeste pana ceapa se inmoaie. Adauga morcovul, cartofii, rosiile si supa si lasa la fiert. Acopera si lasa amestecul sa fiarba pana ce legumele sunt aproape fierte.
    2. Adauga dovleceii si mazarea si lasa la fiert fara capac pana ce toate legumele sunt moi si sosul s-a scurs. Asezoneaza dupa gust si serveste cu orez si cuscus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.