Tarta sarata cu mazare si ceapa verde

Printeaza

Tarta sarata cu mazare si ceapa verde din: făină, unt rece, caşcaval ras, apă rece, ceapă verde, mazăre verde, lapte, oua, smantana, sare, piper.

Tarta_sarata_cu_mazare_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 55 g unt rece
  • 30 g caşcaval ras
  • 1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 1 lingură unt
  • 1 fir ceapă verde
  • 200 g mazăre verde
  • 120 ml lapte
  • 3 ouă
  • 200 g smântână grasă
  • 60 g caşcaval ras
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o ti­gaie adâncă. Se adaugă cea­pa tocată şi se căleşte; se adaugă mazărea şi se înăbuşă cca 6 min. Apoi se pasează şi se lasă să se ră­cească.

Se amestecă făina cu bucăţele de unt şi, cu vârfu­rile degetelor, se frământă până ce se obţin firimituri; se amestecă împreună cu caşcavalul, se stropesc cu apă şi se frământă. Se întinde apoi o foaie rotundă, pe folie transparentă şi transferă apoi pe hârtie de copt.

Se aşază în tavă cu tot cu hârtia şi se toaletează mar­ginile. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se înţeapă aluatul cu furculiţa în mai multe locuri şi se acoperă cu hârtie de copt; se aşază deasupra boa­be de fasole uscate, pentru îngreunat. Se coace blatul cca 15 min.

Se pun deoparte 2 linguri de caşcaval. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se înglo­bează restul de caşcaval şi compoziţia de mazăre. Se sărează şi se piperează.

Se îndepărtează cu grijă foaia de copt de pe blat (cu tot cu boabele de fasole). Se aşază pe blat compoziţia de mazăre şi se presară deasu­pra, caşcaval. Se dă la cuptor şi se coace cca 20 min. Tarta se poate servi caldă sau rece.

Tarta sarata cu mazare si ceapa verde

Tarta_sarata_cu_mazare_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.