Tarta de lamâie

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de lamaie din: faina, oua, zahar pudra, unt, pudra de migdale, lapte, zahar pudra, lamaie si amidon.

Ingrediente:Tarta de lamâie

  • faina 300 g
  • oua 5 buc
  • zahar pudra 100 g
  • unt 100 g
  • pudra de migdale 20 g
  • lapte 500 ml
  • zahar pudra 175 g
  • lamâie 80 g (1 buc.)
  • amidon 80 g

 

Mod de preparare:

Realizam aluatul din faina, oua (1 buc), zahar pudra (50 g), untul si pudra de migdale. Aluatul se da la rece 30 de minute si apoi se etaleaza pe forma de tarta teflonata.

Separat preparam crema de lamâie astfel: punem la fiert laptele, iar când începe sa fiarba adaugam galbenusurile (4 buc.) care în prealabil au fost amestecate cu zahar (75 g) si amidon.

Adaugam coaja de lamâie si fierbem crema amestecând continuu pâna ce compozitia se leaga si se omogenizeaza.

Crema se tempereaza si apoi se adauga sucul de lamâie, dupa care se pune în forma de tarta cu aluat. Se introduce la cuptor la 170ºC timp de 30 de minute.

Separat pregatim bezeaua astfel: se bat albusurile (4 buc.), spuma cu zahar (100 g) si zahar pudra (50 g).

Scoatem tarta de la cuptor si o lasam sa se raceasca dupa care ornam cu bezea cu ajutorul unui pos, iar la final se gratineaza la salamandra sau cu lampa de bucatarie cu flacara.

Se poate servi cu sos de fructe rosii sau sos de ciocolata.

Tarta de lamâie

Tarta de lamâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.