Tarta cu mere si migdale

Printeaza

 

O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara.

Ingrediente:Tarta cu mere si migdale

  • 175 g faină
  • 1 vârf cuţit sare
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 mere
  • 100 g migdale măcinate
  • 50 g unt
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 75 g migdale

 

Mod de preparare:

Pui intr-un castron făina, sarea şi un­tul, amesteci cu mâna până obţii un aluat sfă- rămicios. Adaugi apoi gălbenuşurile bătute şi apă, atâta cât e nece­sar pentru a obţine un aluat moale

Frămânţi apoi pe planşeta presărată cu faină până devine omogen, după care îl dai la frigider pentru 30 de minute. II îm­părţi în două şi în­tinzi două foi de aluat. Una o aşezi într-o for­mă de tartă, cu fundul detaşabil şi o coci 10 minute la temperatu­ră potrivită.

Intre timp, cureţi merele de coajă şi căsuţa seminţelor, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, le storci de zeamă şi le căleşti împreună cu untul, zaîîarul şi scorţişoara, până când scade toată zeama rămasă în ele. Adaugi migdalele mă­cinate, amesteci şi iei de pe foc.

După ce se răco­resc, le torni în forma de tartă, aco­peri cu cea de a doua foaie de aluat, deco­rezi cu migdalele tăia­te în jumătăţi şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.