Taitei cu legume prajite (Japchae)

Printeaza

Taitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei.

Taitei_cu_legume_prajite_4

Ingrediente:

  • un castravete verde
  • 50 g ceapă
  • 30 g rădăcină de clopoţel
  • un sfert de morcov
  • 100 g carne de vită

sosul pentru carnea de vită:

  • 0 lingură cu sos de soia
  • 1,2 lingură cu zahăr tos
  • două linguriţe cu ceapă verde tocată
  • o linguriţă cu usturoi zdrobit
  • o linguriţă cu sare de susan
  • două linguriţe cu ulei de susan
  • 5 ciuperci shiitake
  • două ciuperci urechi de lemn
  • sare
  • un ou
  • 50 g tăiţei sti­cloşi

sosul pentru tăiţei:

  • o jumătate de lingură cu sos de soia
  • o linguriţă cu zahăr
  • o linguriţă cu ulei de susan

 

Mod de preparare:

Castravetele se taie în bucăţi de circa şase cen­timetri, apoi în fâşii subţiri. Se presară cu sarea, apoi se scurg de apa formată şi se prăjesc uşor în ulei. Rădăcina de clopoţel se presară cu sare, se spală ca să elimine din miros, se taie în faşii subţiri şi se prăjeşte în ulei împreună cu ceapa tăiată fâşii.

Taitei_cu_legume_prajite_5

Morcovul se taie la dimensiunea castravetelui, se taie fâşii, se sărează şi, după ce se scurge de apă, se prăjeşte în ulei. Se spală ciupercile urechi de lemn şi ciupercile shiitake, se storc ca să elimine apa, se taie fâşii subţiri şi se prăjesc în ulei, adăugând puţină sare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gălbenuşul se separă de albuş, se prăjesc în ulei şi se taie în fâşii subţiri şi lungi de circa 5 centimetri lungime. Tăiţeii se fierb în apă clocotită, se pun în apă rece şi se scurg. Se prăjesc în ulei şi se amestecă bine cu sosul preparat anume pentru ei.

Taitei_cu_legume_prajite_7

Când toate ingredientele sunt gata, se pun într-un bol, se amestecă şi se servesc pe un platou, garnisite cu fâşiile de ouă.

Taitei_cu_legume_prajite_8

Taitei cu legume prajite

Taitei_cu_legume_prajite_9

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. O data am mancat taitei cu legume si pot sa zic ca mi-a placut la nebunie

  2. Ce-mi plac taitei astia 🙂 Aroma este dementiala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.