Supa rece de fructe de padure

Printeaza

Supa rece de fructe de padure din: mix de fructe, zeama de lamaie, zahar, fulgi de ovaz, alune.

Ingrediente:Supa_rece_de_fructe_de_padure

  • 500 g mix de fructe de pădure (de ex. zmeură, mure, coacăze negre, afine)
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 75 g zahăr
  • 500 ml zară (lichid albicios şi acrişor care rămâne după ce s-a ales untul)
  • 4 linguri de fulgi fini de ovăz
  • 4 linguri de alune de pădure măcinate

 

Mod de preparare:

Fructele de pădure se spală şi se aleg. Câteva se pun deoparte pentru ornat, iar restul se zdrobesc cu furculiţa. Se amestecă fructele zdrobite cu zeama de lămâie, zahărul vanilat şi zahărul şi se lasă câteva minute să se impregneze.

O treime din crema de fructe de pădure se distribuie apoi în 4 farfurii. Restul se amestecă cu zara şi cu fulgii de ovăz. Amestecul se pune peste crema din farfurii şi se presară cu alunele măcinate.

Farfuriile se ornează cu fructele puse deoparte.

Supa rece de fructe de padure

Supa_rece_de_fructe_de_padure

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.