Supa frantuzeasca de ceapa

Printeaza

Supa frantuzeasca de ceapa din: untdelemn, ceapa, vin, chimen, sare, nucsoara, piper, cascaval.

Ingrediente:Supa frantuzeasca de ceapa

  • 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui
  • 4 cepe mari
  • 1/4 1vin alb sec
  • 1/2 apa fiarta cu delikat
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • sare
  • piper
  • un praf de nucşoara
  • 50 seminte de floarea soarelui
  • 100 g cascaval

 

Mod de preparare:

Se incinge untdelemnul lin oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subţiri.Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu delikat.

Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucşoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute.

Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime.Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu seminţele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comerţ se gasesc seminţe de floarea-soarelui gata decorticate).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.