Supă de salată, cu bulion si cabanosi

Printeaza

Supă de salată, cu bulion si cabanosi din: salata verde, usturoi, cabanos, slaninuta afumata, orez, suc de rosii, sare, piper negru, ulei.

Ingrediente:Supa_de_salata_cu_bulion_si_cabanosi

  • 1 salata verde mare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 bucati cabanos
  • 2 bucati cabanos
  • 50 g slaninuta afumata
  • 100 g orez
  • 1 cana suc de rosii sau 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de 3 litri, încingi uleiul şi căleşti slăninuţă, în prealabil tăia­tă în fâşii subţiri şi cârnaţii tăiaţi în rondele groase de cel puţin 5 mm. Le prăjeşti timp de 1 minut, ameste­când uşor. Pui usturoiul curăţat şi tăiat în feliuţe şi stingi cu 1 1/2 litri apă fier­binte.

Alegi orezul, îl speli în mai multe ape şi îl laşi să se înmoaie în apă rece.

Speli salata frunză cu frun­ză şi o tai în fâşii înguste. Când supa clocoteşte, pui orezul scurs, iar după 5 minute de fierbere, adaugi bulionul, salata, sare şi piper după gust.

Stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi îl laşi astfel 30 de minute, pentru ca aromele să se întrepă­trundă şi supa să-şi defi­nească gustul.

Supă de salată, cu bulion si cabanosi

Supa_de_salata_cu_bulion_si_cabanosi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.