Supa de curcan si nuca de cocos

Printeaza

O reteta simpla de supa de curcan si nuca de cocos din: piept de curcan, lapte praf de nuca de cocos, sare, amidon de porumb, coriandru, carcasa de curcan, seminte de coriandru, morcov, telina, scortisoara, cuisoare, seminte de cumin, usturoi, ghimbir, citronella, ceapa si ardei iute.

Ingrediente:Supa de curcan si nuca de cocos

  • 125 g piept de curcan, preparat, fără piele
  • 25 g lapte-praf de nucă de cocos
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe, tocat
  • sare
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat

pentru bulion:

  • carcasa unui curcan de 3 kg
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru
  • 100 g morcov, tocaţi
  • 1 tijă ţelină, tocată
  • 5 cm dintr-un baton de scorţişoară, rupt
  • 4 cuişoare
  • 1 linguriţă seminţe de cumin
  • 4 căţei de usturoi, mari, uşor zdrobiţi, cu coajă
  • 5 cm dintr-o rădăcină de ghimbir, nedescojită, tăiată felii
  • 2 fire de citronella, strivite
  • 225 g sferturi de ceapă, nedescojită

ornare:

  • 4 ardei iuţi roşii, mici, opţional

 

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi bulionul. Se taie carcasa de curcan în bucăţi uşor de mânuit, iar apoi se zdrobesc seminţele de coriandru într-o piuliţă. Se pun apoi într-o oală peste care se adaugă 1,2 litri de apă şi toate celelalte îngrediente. După ce-au clocotit, se reduce flacăra, se acope­ră oala cu un capac şi se lasă să fiarbă încet 35-40 de minute.

Intre timp, se toacă mărunt carnea de curcan. Se scot bucăţile mari de carcasă din bulion, apoi acesta se strecoară printr-o sită păstrând lichidul într-o cană gradată. Sunt necesari 750 ml de lichid şi dacă nu este suficient, se completează cu apă.

Se pune laptele-praf de nucă de cocos într-o oală mare şi se adaugă lichidul măsurat. Se pune oala la foc potrivit şi se amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe. Când amestecul de nucă de cocos începe să facă bule, se dă focul la minim şi se adaugă curcanul şi ardeiul iute, precum şi sare după gust.

Se amestecă amidonul cu 1-2 linguri de apă rece, apoi se adaugă în supă şi se amestecă 2-3 minute până când supa devine mai groasă.Se adaugă coriandru proaspăt, se amestecă scurt, se ia supa de pe foc şi se serveşte, opţional, cu ardei iute. Puteţi prepara bulionul din carcasele a două găini.

Supa de curcan si nuca de cocos

Supa de curcan si nuca de cocos

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu am pus niciodata nuca de cocos in supa de curcan …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.